Bygg21 Magasin 2019 | SAMMEN SETTER VI STANDARDEN | A8. LEDENDE PÅ DIGITALISERING AV BYGGEPROSESSEN – Norgeshus
1362
page-template-default,page,page-id-1362,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Norgeshus – Ledende på digitalisering av byggeprosessen.

I Norgeshus har vi i mange år jobbet kontinuerlig med utvikling av forhandlernes og kjedens IT-plattform. Vi ser at dette gir oss betydelige konkurransefortrinn i form av bedre kontroll samt store effektiviseringsgevinster.

Da vi for ti år siden satte denne digitaliseringsprosessen på dagsorden, var BIM noe vi snakket om i prosjekteringsfasen, og det var for oss et nyttig verktøy for å samhandle mellom prosjekterende. I de senere år har vi i konsentrert arbeidet mot at den digitale tvillingen skal følge prosjektet gjennom hele prosessen.

Formålet med denne digitaliseringen er at alt av data skal kunne overføres sømløst mellom både aktører og faser i et byggeprosjekt, men det er først når dette fungerer i alle faser vi kan hente ut de største gevinstene. Dette vil gi en mer effektiv prosess som gir større besparelser, som igjen vil gi både billigere og bedre boliger.

Som sirkelen, og de grønne pilene viser, har vi nå kommet langt i prosjekterings- og salgsfasen av en bolig, men vi jobber på mange fronter for å komplettere sirkelen ytterligere. Vår målsetting er at vi i løpet av 2020 vil ha en løsning som fungerer optimalt.

Med gode digitale plattformer kommer vi et godt stykke på vei, men vi er helt avhengige av endringsvilje og folk. Gjennom Norgeshusmetoden, vår egen spesialtilpassede utgave av LEAN, jobber vi kontinuerlig med forbedringsarbeid, der vårt mål er å engasjere alle våre 1500 medarbeidere til å tenke forbedringer i sin arbeidshverdag. Vi vet at fornøyde medarbeidere har en større tendens til å vise endringsvilje og vi jobber derfor systematisk med å legge til rette for å skape gode arbeidsmiljø. Vi har en strategisk målsetning om å være «best på folk», noe som vil være en forutsetning for å lykkes med dette arbeidet.