Bygg21 Magasin 2019 | SAMMEN SETTER VI STANDARDEN | A3. Best på prosjektledelse – Metier
1356
page-template-default,page,page-id-1356,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Best på prosjektledelse

Kompetent prosjektledelse er blant de viktigste tiltakene for å sikre lønnsomhet og effektivitet i komplekse prosjekter. Metier OEC er dedikert til prosjektledelse og tilbyr det bredeste og dypeste prosjektfaglige miljøet i Norge.

– Vi har bidratt i Bygg21s arbeid med å identifisere effektiviseringspotensial i norsk bygge- og eiendomsbransje, og jeg er ikke i tvil om at sterkere fokus på prosjektledelse er blant tiltakene som har størst potensial for kostnadsreduksjoner, sier CEO i Metier OEC Halvard S. Kilde. – Prosjektledelse er et komplekst fag og krever både gode verktøy og ikke minst erfaring, som vi kan tilby markedet, sier han.

Med kunder innen privat og offentlig sektor har Metier OEC omfattende erfaring fra blant annet helsesektoren, bygg- og anleggs, justis-, bank- og finans-, samferdsel-, industri- og energisektoren. At effektiv og god prosjektledelse gir målbare resultater, viser blant annet selskapets samarbeid med Nye Veier, der tidlig involvering og grundig prosjektledelse ga innsparinger i størrelsesorden 4–5 milliarder på utbyggingen av E6 Moelv–Øyer.

– Vi tilbyr blant annet en prosess for verdioptimalisering i tidligfase der det hentes inn ulik kompetanse fra flere  aktører i verdikjeden, mens Metier OEC leder prosessen, sier Kilde. – Vi ønsker å gå tidlig inn i prosjekter. Lang planleggingshorisont og gode, integrerte prosesser reduserer risiko og gir gode kostnadsoverslag, sier han. – Det er i tidligfasen grunnlaget legges for et vellykket prosjekt, slår Kilde fast.

Metier OEC er en del av det internasjonale RPS Group, med over 5000 medarbeidere i alle verdensdeler. I Norge har Kilde ca. 250 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo og kontorer i Mandal, Ålesund, Kristiansand og Stavanger.

– Vi ser god prosjektledelse som viktig bidrag til samfunnsutviklingen. Profesjonell prosjektledelse er avgjørende for å velge riktig løsning og redusere risiko, med tilsvarende reduksjon av kostnader knyttet til overskridelser, feil og mangler. Bedre samspill i prosjekter blir av mange aktører identifisert som et område med betydelig effektiviseringspotensial, et område vi kan mye om, sier Kilde. – Det er ikke noe alternativ til å satse på spisskompetanse hvis man skal gjøre noe vanskelig. Våre konsulenter og prosjektledere er høyt kompetente fagfolk med metoder, teknikker og verktøy som skaper ryddighet og resultater. Svak prosjektledelse koster Norge store summer hvert eneste år – midler som kunne benyttes mye bedre på andre måter. Derfor ser vi på vår virksomhet som svært samfunnsnyttig.

– Der er vi ganske tydelige, slår han fast.

Halvard S. Kilde