Bygg21 Magasin | A9 Hersleth Entreprenør
792
page,page-id-792,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
IMG_8692
Produksjon av ytterveggselementer i tørre omgivelser.

Effektiv bygging med egen elementfabrikk

Digitalisering, rasjonalisering og industrialisering er mer enn honnørord hos Hersleth Entreprenør i Vestby. Bedriften, som leverer prosjekter til både privat og offentlig sektor, satser på å ligge helt i front av utviklingen, og driver blant annet egen produksjon av elementer i egen fabrikk i Rygge i Østfold.

– Vi legger stor vekt på å utvikle rasjonelle byggeprosesser, og det gir etter hvert resultater, sier Reinert Hersleth, andre generasjons leder av familiebedriften som ble kåret til «årets bedrift» i Vestby i 2017.

 

– Det innebærer blant annet at vi modellerer prosjektene i BIM, slik at folkene på byggeplass får ut digitale tegninger i 3D på iPad. Dessuten benytter vi LEAN i alle prosjekter, og er nettopp blitt ISO-sertifisert, sier Hersleth.

Rasjonaliseringsgevinster følger også av egen produksjon av ferdigbygde bygningselementer ved bedriftens fabrikk i Rygge. Såkalte varmelementer produseres etter spesifikasjoner tilpasset hvert enkelt prosjekt. Fabrikken har to produksjonslinjer som lager ferdige vegger komplett med kledning, vinduer og beslag, isolasjon, damsperre og lekter, som transporteres til byggeplass for montering.

Elementer brukes i både nærings- og boligprosjekter hvor man ser en gevinst med å bruke denne byggemetoden, og planlegges nå også brukt i større grad i leilighetsprosjekter og kombinasjonsbygg med både næring og bolig som er under utvikling.

– Bruken av ferdige elementer gir flere fordeler, og produksjonsmåten stiller større krav til prosjektering og logistikk. Dette er områder det uansett er viktig å ha fokus på uavhengig av byggemetode, og det er et stort forbedringspotensial her. Bruk av elementer tvinger oss til å sette enda større fokus på disse områdene noe som alene gir gode effekter, sier Hersleth.

– For å skape enda større rasjonaliseringsgevinster, ser Hersleth nå på muligheten å ta i bruk ferdige ytterveggselementer i kombinasjon med massivtre i bærende konstruksjoner i større leilighetsprosjekter. Vi tror at dette vil gi ytterligere gevinst i form av en mer rasjonell byggeprosess på byggeplassen. Så kommer klima- og miljøgevinster i tillegg, sier Hersleth, som håper å kunne benytte denne byggemetoden i kommende prosjekter.

Hersleth Entreprenør er også involvert i eiendomsutvikling hvor utvikling av eiendom gjøres i rene utviklingsselskaper ved siden av Hersleth Entreprenør, og har i dag tilsammen ca. 1200 boenheter igjen å bygge i porteføljen med godkjente og regulerte boligområder, samtidig som at man jobber med ytterligere ca. 1100 boliger i andre fremtidige bolig- og næringsprosjekter.

 

IMG_8666
Reinert Hersleth, Adm. Direktør i Hersleth Entreprenør AS.
Hersleth logo1