Bygg21 Magasin | A6 Rema
789
page,page-id-789,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
www.fotografeidsmo.no
REMA 1000s nye standard butikk er utviklet i samarbeid med Snøhetta.

Norges mest fremtidsrettede dagligvarebutikk

Fornybar energi, energigjenvinning og energisparing er stikkord når REMA 1000 satser på klimavennlige og bærekraftige butikker. Dagligvarekjedens miljøbutikk bruker opptil 50 prosent mindre energi og er laget i samarbeid med verdensberømte Snøhetta.

Den første miljøbutikken åpnet på Lillehammer i 2015. Siden den gang har nærmere 30 lignende butikker åpnet over hele landet. Målet har vært å utvikle en butikk som forbruker mindre energi og dermed har både lavere klimabelastning og lavere kostnader. Den har et sterkt arkitektonisk uttrykk som passer inn i hele Norge og varierer alt etter som hvor butikken ligger i landet.

Dagligvarekjedens standardbutikk er en videreutvikling av det som ved åpningen i 2013 ble omtalt som Norges mest energigjerrige butikk – REMA 1000 Kroppanmarka i Trondheim. Butikken ble utviklet i samarbeid med Sintef og fikk i 2014 Trondheim kommunes Energisparepris.

REMA 1000 er en lavpriskjede og effektiv butikkdrift sto derfor sentralt i utviklingen av miljøbutikken. I tillegg til å være energigjerrig og effektiv, skulle den være gjenkjennelig og ikke minst trivelig å handle i. Målet var en god balanse mellom økonomiske, estetiske, praktiske og bærekraftige forhold. I tillegg til Snøhetta har Sintef Energiforskning bidratt i utviklingen.

Eivind Madsen har vært Kjøpmann i REMA 1000 i mange år. I 2017 åpnet han ny butikk på Søreide i Bergen og han er godt fornøyd med den nye miljøbutikken.

– Butikken har et godt design som legger til rette for effektiv drift, og det er gode løsninger for blant annet varelevering, avfallshåndtering og renhold. Dette er en kompakt og praktisk butikk som letter hverdagen for en kjøpmann, sier han.

En rekke miljøelementer sørger for at butikken benytter mindre energi. Takbelegget Noxite fjerner luftforurensing av NOx-gasser og det er benyttet energigjerrige LED-lys både utendørs og inne. Store vinduer bidrar til gode lysforhold og en redusert takhøyde sparer energi. Gjenvunnen varme fra kuldeinstallasjoner dekker oppvarmingsbehovet gjennom det meste av året og i kjøle- og frysedisker benyttes kun naturlige og miljøvennlige kuldemedier uten freon. Miljøbutikken er utstyrt med driftsovervåking som gir oversikt og kontroll på energiforbruket og det er lagt opp til effektiv varelevering og kildesortering.

Madsen merker energiløsningene godt i regnskapet.

– Vi har hatt en betydelig reduksjon i strømregningen siden vi tok den nye butikken i bruk.  Kundene skryter av en enkel og oversiktlig butikk som det er lett å finne frem i. Dette er kort og godt en veldesignet salgsmaskin som virker mye større enn den er.

 

REMA 1000 Logo Horisontal Farge RGB